Trans zwemster mag niet deelnemen aan Olympische Spelen om ze ‘te laat’ van geslacht veranderde

-

Lía Thomas (25). Thomas mag daardoor niet deelnemen aan de Olympische Spelen.

Thomas fue elegido para participar en 2022 en los 500 metros vrije slag bij de vrouwen ganó en la universidad. Ze had toen de wens geuit om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen. Pero no te vemos más tarde que World Aquatics, el mejor deporte de tu deporte, y ni siquiera quieres ser un atleta transgénero en tu vida profesional. Si eres una persona transgénero, estás en la edad de transición de la persona en la que estás, pero estás en una posición en la que estás en la categoría de aquellos que tienen 12 años cuando estás en la pubertad.

Thomas había dado en enero un zaak aangespannen bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) en el aro het neeuwe beleid terug terug te draaien, con el argumento de que de bepalingen niet alleen “ongeldig en onwettig” zijn, maar haar ook discriminamineren . Maar drie rechters van het Hof verwierpen Thomas’ verzoek om arbitration bij de World Aquatics. “El panel concluye que no hay pérdida de estatus om het beleid en de operatorele vereisten en het kader van de huidige procedimiento aan te vechten”, zei het hof woensdag en zijn uitspraak.

Door die belissing mag Thomas deze zomer ook niet deelnemen aan de Olympische Spelen. “Creer que el CAS no es el caso”, afirma Thomas a través de haar advocaat. “Een algeheel verbod voor transvrouwen om deel te nemen aan wedstrijden is discriminerend en ontneemt ons waardevolle aletiekmogelijkheden die centraal staan ​​​​en once identiteit. Es importante tener en cuenta que el CAS debe tener en cuenta la palabra cuando se trata de todos sus transatlets y puede ver sus once palabras en mensenrechten” por Thomas Eraan toe.

© USA TODAY Deportes

-

PREV La NASA ha resucitado la sonda interestelar Voyager 1
NEXT Mbappé responde a la pregunta que toda Francia se hace sobre Dembélé