Privacidad Nederlands Elftal niet goed beschermd: achternamen vol in beeld

Privacidad Nederlands Elftal niet goed beschermd: achternamen vol in beeld
Privacidad Nederlands Elftal niet goed beschermd: achternamen vol in beeld
-

Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

HAMBURGODe Autoriteit Persoonsgegevens heeft kritische vragen gestold ante la UEFA sobre la privacidad de los jugadores de voetball. Tijdens de EK-wedstrijden komen de chternamen van de spelers vol in beeld. De vraag es de esa revista.

“Bij het EK voetbal staat Privacygevoelige informatie over de spelers op dechterzijde van de camisetas. Los siguientes nombres son de carácter personal. Desde la UEFA puedes escuchar tu camiseta antes de que esté escrita, que es la misma de antes.

Ook de NOS moet volgens de Autoriteit Persoonsgegevens aantonen dat voetballers consent hebben gegeven voor heten van achternamen: “De omroep maakt de nomen van de spelers niet onherkenbaar, maar brengt ze vol in beeld. Op die handle komt de identiteit van de spelers op straat te liggen. La privacidad de los voetballers moet echt beter worden beschermd”.

“Helaas horen we commentatoren tijdens de wedstrijd voortdurend achternamen noemen. Dat mag niet zomaar.”

Autoridad Personal Gegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens verzoekt commentatoren om voorzichtiger te zijn met het delen van persoonsgegevens van profvoetballers: “Helaas we commentatoren tijdens de wedstrijd voortdurend achternamen noemen. Dat mag niet zomaar. Bovendien is het ook helemaal niet nodig. El comentarista puede sumergirse en el mundo de rugnummers noemen. Los números staan ​​er niet voor niets”.

-

PREV Vero Virseda nunca ha vencido a Gemma Triay… en 19 enfrentamientos
NEXT Salvatore Adamo: ¿qué sabemos de sus dos hijos y su hija ilegítima?