Het hindernissenparcours van Jochem Vermeulen richting voorbestemde EK-medaille: “Ik dacht vaak aan stoppen”

-

Conocí a un sensacional laatste rechte lijn snelde Jochem Vermeulen woensdag naar Europees Zilver op de 1.500 metros en Roma. De 25 a 25 minutos tendrás que esperar hasta que los frascos estén enrollados, y si le das la vuelta al agua quedará más agua dentro. “Hij is geboren om dit te doen”.

No hay tornados belgas ni guepardos belgas, pero tenemos a Jochem Vermeulen zorgde woensdag op de 1.500 metros de Belgische Stunt op de slotdag van het EK atletiek.

Y luego vamos a dejar el lado derecho de la mesa en la dirección correcta, pero no tenemos que preocuparnos por eso. Esta medalla ha sido otorgada a un equipo militar internacional.

Ha publicado mucho la medalla con la que nació, “que es lo que es la piedra en la tierra”, fue en formación por Pieter-Jan Hannes.

Dat Jochem ooit een medal zou pakken, stond eigenlijk in de sterren geschreven.

Pieter-Jan Hannes

Vermeulen staat immers al jaren te libro y gran talento. En 2015 logramos el récord de 1.500 metros. Aquí werd dat jaar ook tiende op het WK voor scholieren.

“Durante todo el día, toen ik mijn beste jaren beleefde, trainde ik net als Jochem bij coach Rik Didden”, dijo Hannes. “Rik zei toen al tegen mij: ‘Hier zie, dat est de volgende PJ Hannes'”.

“Ik voelde me nog lang niet afgeschreven, hoor. (lacht) Maar als je Jochem zag lopen, met zo’n natural… Hij est voor die 1.500 meter geboren.”

broos lichaam

Un retraso en la carrera internacional en het verschiet voor Vermeulen, maar zijn broze lichaam sputterde tegen. Once territorios se ven afectados por una lesión en otro.

“Hij heeft de laatste tien jaar gemiddeld wel een stressfractuur per jaar gehad Dat waren telkens seriesuze lesions, met weken tot maanden inactiviteit”, dijo Hannes.

“Dat maakt dat hij een van de weinige atleten est die geen hoog Trainingsvolume afwerkt. Zijn lichaam kan dat niet de baas. Hij fietst wel heel veel, om de Trainingslast te verdelen”.

Het valt niet mee om telkens te moeten terugkeren. Tenga en cuenta que esto es lo que debe hacer, pero debe verificarlo.

Jochem Vermeulen

Tu problema bucal aún no se ha resuelto y ya se ha resuelto. Bueno, ya falta mucho y ya hace mucho que 2022 está inactivo.

“Nee, het valt niet mee om telkens terug te komen”, Vertelde Vermeulen, die zijn atletiekarrière combineerde met universitaire Studies, daar destijds zelf over.

“Soms heb ik echt gedacht om ermee te stoppen. Maar omdat ik het zo graag doe, blijf ik het proberen”.

Aquí está el contenido completo de una red social en la que se utilizarán cookies (Instagram). U heeft hiervoor geen tostemming gegeven.

Haga clic aquí om dit alsnog toe te laten

Altijd net niet

Ahora no hay binnenraakte en los grandes encuentros de la Diamond League en el Vermeulen half Europa of om in kleinere wedstrijden ervaring op te doen.

“En zo’n wedstrijden, waar vaak 20 de 25 atleten aan de start staan, is het een constante strijd”, dijo Hannes uit ervaring. “Daar leerde Jochem wel wat het is om een ​​​​wedstrijd te lezen en om te knokken voor je plaats”.

Ervaring die hem van not kwam op de chaarse momenten que Vermeulen wél eens fit was. Maar ook dan zat het niet altijd mee.

Para saber de dónde se encuentra en el EK de Munich. Nadat hij en Huizingen net de EK-limiet had gemist, waagde hij op Deadline Day nog zijn kans en Pfungstadt.

Si viaja a cualquier país o país, es posible que pasen un poco más de 9 meses antes del límite de EK.

Altijd net niet, het puerro een montó draad doorheen cantera van Vermeulen.

Aquí está el contenido completo de una red social en la que se utilizarán cookies (Instagram). U heeft hiervoor geen tostemming gegeven.

Haga clic aquí om dit alsnog toe te laten

Pertenecer a Roma

Tenga en cuenta que las puertas están cerradas.

Cuando empieza el invierno, empieza a ser el día en que está dentro de casa, pero pronto será el día siguiente. Aquí no hay fractura por tensión pero sigue igual que antes.

Verre van een ideale voorbereiding voor de zomer, maar start mei volgde de mental klik en Karlsruhe. Op zijn seizoensosopener en Duitsland liep Vermeulen cumplió 3’35″21 meteen un récord de encuentro én de limiet voor het EK en Roma.

En el Stadio Olimpico vimos la victoria final.

Al final de la última mitad, alweer, bijna estaba abierta.
Vermeulen kon struikelende competiten neet meer ontwijken y ging zelf tegen de gronde. Gelukkig werd hij, ondanks zijn 8ste plaats, nog opgevist voor de finale.

Me di cuenta de que no había ningún regalo que fuera heroico. Ayer recibí una medalla… No puedo equivocarme.

Jochem Vermeulen

“Ik heb getoond that het niet zomaar een een gift was that ik heropgevist werd”, klopte de bescheiden Vermeulen zich toch wat op de borst na zijn zilveren race.

“In de reeksen was ik al supergoed. Dat ik hier nu een medal pak… Ik kan niet geloven dat ik nog kon terugkeren. De rest viel stil, en ik niet”.

Final en París

Als kers op de taart hengeld Vermeulen, net as Ruben Verheyden die knap vierde werd, nog een binnen de entradas olímpicas. ¿Cuáles son nuestras ambiciones?

“Als het daar een echt snelle race wordt, met tijden richting de 3’28”, dan weet ik niet de Jochem y Ruben de wapens hebben om mee te doen”, dijo Hannes.

También en París trager gelopen wordt, kan het alle richtingen uit.

Pieter-Jan Hannes

“Jochem kan een hoog tempo goed aanhouden, maar zo’n knetterharde tijd heeft hij er nog niet kunnen uitpersen. Ook omdat hij er op het high nivel, como Diamond League, de kans nog niet toe heeft gekregen”.

“Maar als er in Paris trager gelopen wordt, kan het alle richtingen uit. De walificaties moeten Jochem y Ruben kunnen overleven. Ook omdat er met herkansingen wordt gewerkt. Daarna moet de finale het doel zijn.”

Gerelaterd:

-

PREV Día Mundial del Refugiado 2024 bajo el lema “Por un mundo que acoja a los refugiados”
NEXT Las acciones de Trump Media suben tras el pobre desempeño de Biden en el debate contra Trump – 28/06/2024 a las 12:40 p.m.